Elonkehän puolesta-kirja

Elonkehän puolesta:
Syväekologisen kulttuurilehden kaksi vuosikymmentä Linkolasta Vadéniin
Toim. Kristiina Takkinen ja Pasi Takkinen

(Tilauslomake sivun alareunassa)

Vuonna 2015 tuli kuluneeksi 20 vuotta siitä kun ensimmäinen Elonkehän numero näki päivänvalon. Tämän merkkipaalun kunniaksi julkaistu juhlakirja esittelee Elonkehä-lehden vaiheet ja kokoaa yksiin kansiin yli sata aikaa kestävää ja ajatuksia herättävää kirjoitusta vuosien varrelta. Paitsi että kirja on Elonkehän historiikki, se on ainutlaatuisen laaja syväekologinen kirjoituskokoelma.

Elonkehä aloitti vuonna 1995 Ekologisen puolueen viikottain ilmestyvänä äänenkannattajana. Vuosien saatossa lehti on kokenut monia muutoksia ja murroksia, vaikeuksiakin. Lehti on kuitenkin elänyt ja selvinnyt, seurannut maailman menoa syväekologisesta näkökulmasta tinkimättä.

Elonkehä on ollut aina tekijöidensä ja lukijoidensa näköinen. Juhlakirja avaa nyt lehden arkiston ja kertoo pienen, radikaalin kulttuurilehden moninaisen taipaleen.

Kirja sisältää Elonkehässä julkaistuja kirjoituksia mm. Eero Paloheimolta, Eeva Kilveltä, Erkki Lähteeltä, Göran Ekströmiltä, Heikki Turuselta, Leena Krohnilta, Leena Vilkalta, Matti Sarmelalta, Olli Tammilehdolta, Pentti Linkolalta, Tere Vadénilta ja Timo Hännikäiseltä.

Syväekologia ihastuttaa ja vihastuttaa, joitakuita se jopa pelottaa. Kritisoidessaan ihmiskeskeisyyttä, talouskasvua ja tieteellis-teknillistä kehitysuskoa, osuu syväekologinen kritiikki modernin maailmankuvan peruspilareihin. Juhlakirja toimii oivallisena johdatuksena suomalaiseen syväekologiseen luontoajatteluun, sekä tarjoaa uusia näkökulmia ja muualla julkaisematonta aineistoa myös aiheeseen ennestään perehtyneiden iloksi.

Toimitus postitse. Kirjan hinta on 30 euroa sisältäen postikulut. Täytä allaoleva lomake. Kirjatilauksen voi maksaa VESL:n tilille FI56 4480 1020 0152 01 (BIC: HELSFIHH) /Vihreä Elämänsuojelun Liitto ry. Tilattujen kirjojen postitus 1-2 kertaa /viikko.

Lisätietoja: vihrea.elamansuojelun.liitto[ät]gmail.com

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Puhelinnumero (pakollinen, postilähetystä varten)

Aihe

Viesti: lähiosoite, postinumero ja -toimipaikka sekä kirjojen määrä (kpl)

Kirjoita näkyvä koodi kenttään (pakollinen) captcha