Havuhattu & Elonkehä -podcast

Elonkehä-lehti on aloittanut yhteistyön Havuhattu-podcastin kanssa. Havuhattu & Elonkehä -podcastin jaksoista voit kuunnella kulloisenkin numeron teemoja ja artikkeleita laajentavaa ja syventävää keskustelua.

Podcastin isäntinä ovat Havuhatun Joonas Vaarala ja Otto Kronqvist. Jaksoissa kuullaan vieraina numeron kirjoittajia tai teemaan muuten sopivia asiantuntijoita.

Podcastissa esitetyt mielipiteet ovat esittäjiensä omia, eivätkä ne välttämättä vastaa lehden linjaa.

Havuhatun muita jaksoja voi kuunnella osoitteessa www.havuhattu.fi.

Elonkehä 3/20: Tarinat


Havuhattu & Elonkehä -podcastin uusimman jakson teemana on Tarinat. Tässä jaksossa istahdimme iltapäiväkahville kirjailija Laura Gustafssonin kanssa.

Jakson aikana pohdimme, miksi ihmiset ovat aina kertoneet tarinoita ja miten myytit kietoutuvat yhteen tarinoiden kanssa. Pohdimme myös eri elollisten olentojen välistä yhteiseloa ja kommunikaatiota Lauran ”Toinen selonteko akatemialle” -tarinan kautta.

Elonkehä 2/20: Liike

Havuhattu & Elonkehä -podcastin uusimman jakson teemana on Liike. Tässä jaksossa lähdimme liikkeelle ja suuntasimme Espoon keskusmetsään yhdessä vieraamme Gabriela Arianan kanssa. Jakson aikana pohdimme muun muassa luonnon liikettä, liikkeen psykologiaa ja sitä, miten liikkeen – tai sen puutteen – kautta voi lähestyä elämän suurimpia kysymyksiä.

Elonkehä 1/20: Syväekologia 2020

Uuden vuosikymmenen ensimmäisessä Havuhattu & Elonkehä -podcastin jaksossa teemana on Syväekologia 2020. Syvennymme syväekologiaan ja sen taustalla vaikuttavaan filosofiaan yhdessä vieraamme Pasi Takkisen kanssa. Jaksossa pureudumme syväekologisen suuntauksen, ja myös ihmiselämän, peruskysymyksiin Pasin ”Puusauna vai nautintokone?”-artikkelin kautta. Pohdimme myös teknologian ja syväekologian mutkikasta suhdetta.

Elonkehä 4/19: Sukupolvet

Sukupolvet on teemana tässä Havuhattu & Elonkehä -podcastin jaksossa. Vieraana teemaa ruotimassa on Seija Kurunmäki, yksi Aktivistimummot-liikkeen perustajista. Jaksossa puhutaan muun muassa sukupolvien ketjusta, ruoan ympäristövaikutuksista ja luontoyhteyden muutoksesta vuosikymmenten saatossa, sekä syvennytään Elonkehän numeron 4/19 artikkeleihin.

Käsittelyssä ovat erityisesti Katariina Krabben tekemä Pirkko Siltalan haastattelu ”Tulevaisuus aukeaa menneisyyden kohtaamisesta” sekä Taina Tokkarin sota-ajan omavaraisuutta luotaava artikkeli ”Kun kaupasta ei saakaan ruokaa – Omavaraisuutta sota-ajan Helsingissä”.

Elonkehä 3/19: Sielu ja mieli

Podcastin ensimmäisessä jaksossa syvennyttään Elonkehän numeron 3/19 artikkeleihin. Käsittelyssä ovat erityisesti Mikko Kallionsivun artikkeli ”Sartre suksilla” sekä Kaisa Naukkarisen ja Osma Naukkarisen tekemä haastattelu Grönlannin inughuit-kansaan kuuluvasta laulaja-tarinankertoja Hivshusta. Vieraana ensimmäisessä jaksossa on yhteistyön ja lehden taustoja valottamassa Osma Naukkarinen.